10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ

10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ

10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ

11.12.2023 99

Türk Milleti'ni kurtaran ve Türkiye Cumhuriyeti'ni zorlu koşullar altında kuran Mustafa Kemal Atatürk, ülkemize 15 yıl cumhurbaşkanlığı yaptıktan sonra 1938 yılında vefat etmiştir. Gazi Mustafa Kemal'in 10 Kasım 1938 günü hayata gözlerini yumması tüm ülkeyi yasa boğmuştur. Herkesi büyük üzüntüye sevk eden bu ölüm sonrasında Atatürk'ü unutmamak ve her yıl anmak adına 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü olarak ilan edilmiştir.

Atatürk"ü anlamak, O"nun çizdiği çağdaşlık yolunda ilerlemek, geleceğin Türkiye"sini ortaya çıkarmak ve genç nesillere O"nu ve ideallerini aktarmak konusunda bizlere büyük görevler düşmektedir. O"nun çizgisinden sapmadan, sürekli gelişen ve yenilenen bir Türkiye ortaya çıkarmak için O"nun ilkelerini kavratmamız bir gerekliliktir. Bu ilkeler doğrultusunda hareket eden, vatansever, dürüst, çalışkan ve hedefleri olan nesiller sizlerin ellerinde şekil bulacaktır.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk' ü ve onun şahsında, bu vatan uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.